Πεντανόστιμη αυγοσαλάτα

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και όσον αφορά τη δίαιτα ένα θα σας πω… αργήσαμε! Κάτι που το Πάσχα έπεσε αργά φέτος, κάτι τα τερτίπια του καιρού, δεν μπορούμε να μπούμε σε ρυθμό. Έλα όμως που το πολύχρωμο μαγιό από τα βάθη της ντουλάπας φωνάζει και αν συνεχίσουμε να τρώμε με αυτούς τους ρυθμούς… θα πρέπει να το ξεχάσουμε κι αυτό. 20160518_130422[1]

Γι’ αυτό λοιπόν για όσες και όσους το αποφάσισαν και είπαν οριστικά «από σήμερα δίαιτα» μία λαχταριστή σαλατούλα, γεμάτη πρωτεΐνες, πεντανόστιμη και χορταστική που μπορείτε να την απολαύσετε μεσημέρι ή βράδυ χωρίς τύψεις και χωρίς να σας λείπει τίποτα από γεύση! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

4 – 3 βραστά αυγά

2 καρότα

1 αγγουράκι

Λίγο καλαμπόκι (sweet corn)

1 πιπεριά κόκκινη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μαγιονέζα

Γλυκιά πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά και μόλις κρυώσουν ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε.
  2. Βράζουμε το καλαμπόκι και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τη μαγιονέζα (για τέλεια σπιτική συνταγή δείτε εδώ) ανακατεμένη με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αν θέλουμε βάζουμε μερικά λεπτά τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο.

Σχολιάστε