Τα πιο νόστιμα και εύκολα μάφιν με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το site bbcgoodfood.com ένα από τα καλύτερα site στο είδος τους, ειδικά σε ό,τι αφορά το φούρνισμα, κέικ, μάφιν, τάρτες, γλυκά και αλμυρά ψωμάκια. 

Ο συνδυασμός λεμονιού και παπαρουνόσπορου θεωρείται κλασικός, ωστόσο για κάποιον περίεργο λόγο, οι συνδυασμοί των βασικών συστατικών σε αυτή τη συνταγή δημιουργούν ένα απλό μεν κέικ, αλλά τόσο νόστιμο, τόσο δροσερό, τόσο αφράτο και τόσο αρωματικό που αποφάσισα ότι ίσως είναι η καλύτερη συνταγή για κέικ λεμονιού που δοκίμασα ever. Καλά και φρέσκα λεμόνια να έχετε και όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι. 

Παραθέτω τα υλικά και την εκτέλεση όπως ακριβώς τα ακολούθησα από το bbcgoodfood με τη μόνη διαφορά ότι έριξα από πάνω ένα απλό γλάσο λεμονιού. 20160116_203523[1]

Υλικά

225γρ. φαρίνα

175γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια

3 αυγά

100γρ. γιαούρτι πλήρες

175γρ. βούτυρο λιωμένο

2 κουταλιές του γλυκού παπαρουνόσπορο

λίγο χυμό λεμόνι

ζάχαρη άχνη

2016-01-18_15.56.43[1]

 

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τη φαρίνα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι χωρίς να κάψει όμως και προσθέτουμε στο μείγμα της φαρίνας τα αυγά με το γιαούρτι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά (χωρίς μίξερ) με το συρματάκι μας μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα κι έπειτα χωρίζουμε σε 12 φορμάκια για μάφιν ή το ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Τα μάφιν χρειάζονται 20 με 22 λεπτά ψήσιμο στους 180 βαθμούς του φούρνου στη μεσαία σκάλα και την επιλογή της άνω κάτω αντίστασης. Το κέικ ίσως να χρειαστεί 5 λεπτά παραπάνω.

Μόλις βγάλουμε τα μάφιν από το φούρνο τα αφήνουμε τα κρυώσουν και σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε 5 κουταλιές άχνη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού ανακατεύουμε με σκοπό να πάρουμε στο τέλος ένα ρευστό γλάσο με το οποίο θα περιχύσουμε τα μάφιν ή το κέικ. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από το γλάσο λίγο ακόμα παπαρουνόσπορο.

Είναι υπέροχο και ελαφρύ. Όποιος αγαπάει τη φινετσάτη γεύση του λεμονιού στα γλυκά θα το λατρέψει!

2016-01-18_15.57.44[1]

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα πιο νόστιμα και εύκολα μάφιν με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

  1. Καταπληκτικά τα muffins σου! Μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μου γιατί λατρεύω το άρωμα του λεμονιού. Κάτι σχετικό έχω ανεβάσει κι εγώ : http://p-partout.gr/2015/09/21/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9/ Θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε