Τάρτα Φράουλα με σοκολάτα

Οι φράουλες έχουν την τιμητική τους και είναι το ιδανικό υλικό για κάθε λογής γλυκά. Ταιριάζουν με σοκολάτα, σαντιγί και άφθονη ζάχαρη. Όσο για τη δίαιτα… από την άλλη εβδομάδα, διότι η παρακάτω πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή είναι πλούσια τόσο σε γεύση όσο και σε θερμίδες!

20160325_162155

Υλικά

Για το παντεσπάνι

1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (σοκολατένια ή βουτύρου)

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

4 κρόκους αβγών

100 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κορν φλάουρ

500 γρ. γάλα πλήρες

1 βανίλια

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

100 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο

Για το στόλισμα

1 πακέτο φράουλες κομμένες

10 φράουλες πολτοποιημένες

5 κουταλιές σούπας ζάχαρη

20160325_162207

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε μία ταρτιέρα. Από πάνω ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και πατάμε το βρεγμένο μείγμα ώστε να καλύψουμε τον πάτο. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε τα 450 γρ. γαλακτος με τη βανίλια.
  3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ μαζί με τα 50 γρ. γάλα (πρέπει να είναι κρύο).
  4. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης και αβγών και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο μεταξύ μειώνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας.
  6. Σε περίπτωση που δεν πήζει η κρέμα μπορείτε να διαλύσετε μία ακόμα κουταλιά σούπας κορν φλάουρ σε λίγο γάλα και να το προσθέσετε στο ζεστό μείγμα.
  7. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα και όπως είναι καυτή ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  8. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και βάζουμε μία διαφανή μεμβράνη πάνω στην κρέμα (πρέπει να την ακουμπάει) για να μην κάνει πέτσα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  10. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε μία πηχτή σάλτσα.
  11. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα πάνω από το μπισκοτένιο παντεσπάνι και στολίζουμε με τις κομμένες φράουλες.
  12. Με ένα πινελάκι απλώνουμε πάνω στις φράουλες την πηχτή σάλτσα ώστε να γίνει γλάσσο για την τάρτα.
  13. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και καταναλώνουμε άφοβα όλο το ταψί!

 

Σχολιάστε